NUCILE
Consumate dupa
fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de
inima. Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn
aparitia atacului vascular cerebral, arata un studio realizat de cercetatorii
americani de la Barcelona 's Hospital Clinico, aparut in publicatia 'American
College of Cardiology'. Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc sa
consumati nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele
negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.
Nucile, mai
sanatoase decat uleiul de masline
Cercetarea a
constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu un nivel normal
al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat. Participantii la
studiu au primit doua portii de salam bogat in grasimi si branza, pe care le-au
consumat la un interval de o saptamana.
La una dintre
portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de masline, iar la
cealalta, miezul a opt nuci.
Testele au aratat
ca atat uleiul de masline, cat si nucile au ajutat la reducerea inflamatiilor
din artere care apar brusc dupa o masa bogata in grasimi saturate si care, in
timp, favorizeaza intarirea arterelor si creste riscul unor boli de inima si al
atacului vascular cerebral. Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de
masline, nucile au mai ajutat si la mentinerea elasticitatii si flexibilitatii
arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.
Trateaza
tulburarile de ritm cardiac
Cercetatorii au
mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci poate fi benefic pentru cei cu
tulburari ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca
pot manca absolut tot ceea ce doresc, cu conditia sa consume si nuci.
Acest lucru
demonstreaza ca grasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor
saturate din dieta, pe cand o grasime neutra, precum uleiul de masline, nu are
un rol atat de important', afirma Robert Vogel, profesor la University of
Maryland, Baltimore .
Pentru ca sunt
elastice, arterele se pot intinde atunci cand fluxul sanguin se imbunatateste.
Consumul de grasimi intrerupe producerea de oxid nitric de catre 'captuseala'
arterelor, necesar pentru mentinerea flexibila a vaselor de sange. Nucile mai
contin antioxidanti si arginina, un aminoacid folosit de organism pentru a
produce oxidul nitric. Pentru vegetarieni. Combinati nucile cu legume si paine.
Nucile si alunele pot inlocui majoritatea nutrientilor animali in cazul
persoanelor vegetariene. Printre nutrienti se numara cele mai multe vitamine B,
fosfor, fier, cupru, potasiu si proteine.
Ca mai toate
proteinele din surse vegetale, cele din nuci si alune sunt inferioare calitativ
celor animale. Cu toate acestea, in combinatie cu paine, cereale si leguminoase
(mai ales soia si linte) se poate obtine gama intreaga si echilibrata de
aminoacizi esentiali.
Orzul verde - un miracol al lumii vegetale
Continutul plantei
verzi in vitamine si minerale:
• de peste 250 de
ori mai multa provitamina A decat in laptuca;
• de peste 25 de
ori mai mult potasiu decat in banane;
• de peste 11 ori
mai mult calciu decat in lapte;
• de peste 11 ori
mai mult fier decat in telina;
• de peste 7 ori
mai multa vitamina C decat in portocale;
• de peste 10 ori
mai multa vitamina B1 decat in spanac;
• de peste 23 ori
mai multa biotina (factor din grupul vit. B) decat in lapte;
2000 micrograme
SOD (superoxid dismutaza), activ, la o portie de doua grame de orz verde,
pudra. Superoxid dismutaza este o enzima proteica activa cu un efect deosebit
in vindecarea bolilor, in revitalizarea organismului si in incetinirea
proceselor de imbatranire. Aceasta enzima intervine in inactivarea radicalilor
liberi oxidril. Dr. Milton Fried afirma ca acesti radicali liberi favorizeaza
imbatranirea celulelor si aparitia bolilor. Orzul verde este pana in prezent cea
mai bogata sursa de SOD cunoscuta. Efecte benefice asupra organismului:
• Ø mai putin somn
necesar;
• Ø mai multa
energie in eforturile fizice, intelectuale, memorie imbunatatita, claritate a
gandirii;
• Ø reglarea
tensiunii arteriale;
• Ø renuntarea la
pilule calmante pentru dureri;
• Ø eliminarea
surplusului de greutate in obezitate;
• Ø rezolvarea
problemei acneei;
• Ø efect
antiinflamator ( superior cortizonului si fenilbutazonei, fara a avea efecte
secundare)
• Ø revitalizeaza
tegumentul, vindecand uscaciunea acestuia, care insoteste imbatranirea;
• Ø creste potenta
sexuala.
Orzul verde este
folosit pentru extragerea sucului sau se usuca si se transforma in pudra sub o
forma sau alta este folosit in anorexie, anemie, stomatite, cancer, gastrita,
ulcer, colita, pancreatita, afectiuni hepatice (hepatita virala si cronica,
ciroza), dischinezie biliara, diabet, astm, bronsita, tuberculoza pulmonara,
viroza pulmonara, rinita alergica, cardiopatie ischemica, infarct miocardic,
hipotensiune si hipertensiune arteriala, astenie, schizofrenie, epilepsie,
nevralgie de trigemen, nevralgie faciala, insomnie, artrita, acnee, pistrui,
eczeme, ulcer varicos, tromboflebite, hemoragii, fistule perianale, hemoroizi,
dismenoree, sterilitate, impotenta sexuala, avitaminoze, alopecie, reumatism
articular acut, lombo-sciatica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu