vineri, 8 februarie 2013

Reglare colesterol incearca da rezultate !!!


Statisticile recente arată că peste o treime dintre români, chiar şi tineri cu vârsta sub 30 de ani, au probleme cu colesterolul mărit. Şi cum de la alimentaţie porneşte tot, să vedem ce alimente cresc colesterolul şi care reuşesc să-i stabilizeze nivelul.

Din informaţiile primite de la unii specialişti în domeniu, cărţile de sănătate citite şi alte documentări poti afla în mare, ce alimente pot să-ţi crească colesterolul şi care sunt cele mai indicate spre consum atunci când o persoană are hipercolesterolemie.
Lista cu alimentele pe care trebuie să le eviţi
1. Laptele integral
 2. Branza grasă (inclusiv caşcaval, brânza topită)
 3. Untul
4. Smântâna
 5. Cremele: de brânză, de unt
 6. Mezelurile
7. Carnea grasă şi organele
8. Popcornul
 9. Dressing-urile pentru salate
 10. Frişca
11. Chipsurile
 12. Dulciurile din comerţ
13. Produsele de patiserie
 14. Alimentele prăjite
 15. Ouăle, în cantităţi exagerate (nu mai multe de 2 pe săptămână).

Aşadar, alege lactatele şi cărnurile cu mai puţină grăsime, produsele făinoase (paste, pâine) preparate cu făină integrală, orezul brun, ouăle fierte moi (nu prăjite) şi mâncărurile preparate cu cât mai simplu, fără multă grăsime, fără prăjeli şi arome artificiale gen vegeta, cuburi cu gust fel de fel
. Dacă vrei să dai savoare mâncării alege verdeţurile aromate în funcţie de gusturi.


Soluţii care scad colesterolul
- Ovăzul (poţi să faci terci din fulgi de ovăz, de preferat cu apă sau lapte vegetal şi aromat cu mere şi scorţişoară)
 - Migdalele crude
 - Nucile crude
 - Seminţele de dovleac crude
 - Fisticul crud
 - Alunele de pădure crude
 - Seminţele de floarea soarelui crude
 - Capsulele cu omega-3
 - Ceaiul/tinctura de anghinare
 - Peştele gras: anşoa, sardine, somon, hering, macrou care sunt bogaţi în acizi graşi omega-3
 - Seminţele de in pe care le poţi adăuga măcinate sau întregi în salate, iaurt, supe, mâncăruri
- Uleiul de măsline extravirgin
- Merele
 - Smochine, prunele uscate şi stafidele
 - Avocado
 - Fasole, linte, năut, mazăre, quinoa, amarant, hrişcă
- Legumele cu frunze verzi
 - Bananele
- Ciocolata neagră cu peste 70% cacao, dar în cantităţi moderate.

Un comentariu:

  1. Topinamburul reduce şi stabilizează tensiunea arterială, si totodata scade valorile colesterolului si a trigliceridelor din sange. Topinamburul facilitează procesele digestive, permiţînd echilibrarea florei intestinale. Asigură necesarul zilnic de fibre, fiind benefic în special persoanelor cu probleme digestive, vîrstnici, diabetici, persoane obeze, cardiace. Planta luptă cu constipaţia, dacă se ţin cure de 2-3 săptămîni. Planta are şi acţiune hepatoprotectoare. Topinamburul este o sursă excelentă de potasiu si magneziu
    Topinamburul are chiar mai mult potasiu decât bananele care sunt renumite pentru conținutul lor ridicat de potasiu: o porție de 100 de grame de topinambur aduce 429 de miligrame de potasiu, în timp ce bananele furnizează 358 miligrame.
    Inulina din compoziţia topinamburului normalizează flora intestinală, stimulează peristaltismul intestinal, fiind un remediu blînd şi totodată puternic.
    Detalii mai multe se gasesc pe: http://alimentatia-diabeticului.blogspot.ro/ si http://farainsulina.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere